Welkom op de pagina Euro’s. Hier vindt u een onderverdeling voor het verzamelen van euromunten die betrekking hebben op de euro’s van ons Koninkrijk en de euro’s uit overige landen van de Eurozone.

Binnen de bovenstaande onderverdeling op deze pagina heeft u diverse (keuze)mogelijkheden om naar de verschillende variaties van euro’s te zoeken. 

Ontbreekt de munt die u zoekt neem dan contact op met coins4all.nl. Misschien hebben wij hem nog niet op de website staan of kunnen wij deze speciaal voor u zoeken. Wij komen vaak in de diverse eurolanden zodat we snel voor u kunnen handelen, eventueel tegen een afgesproken prijs.

 

Zoeken op land


Gemeenschappelijke europese uitgaven


Coincards Eurolanden


Gekleurde 2 Euromunten


Verklaring (keuze)mogelijkheden

BU Sets: Hier kunt u BU sets van de diverse landen vinden. BU kwaliteit wil zeggen; er wordt gebruik gemaakt van een betere kwaliteit rondellen (muntplaatjes) en de (munt)stempels worden speciaal bewerkt. Op de gravure wordt een lichte mattering aangebracht om het ontwerp van de munt veel beter tot zijn recht te laten komen. Een BU-munt is een normale circulatiemunt die echter nooit in de omloop is gekomen, waardoor eventueel nog sporen van het productieproces zichtbaar zijn, beschadigingen door (intensief) gebruik komen niet voor. 
 
UNC Sets: Hier kunt u UNC sets van de diverse landen vinden. UNC staat voor Uncirculated of ongecirculeerd. Deze munten zijn in nieuw staat en komen direct uit de rol, ze zijn nog niet in omloop geweest.
 
Proof Sets: Hier kunt u Proof sets van de diverse landen vinden. Proof kwaliteit wil zeggen; de munten zijn geslagen op een polijst muntplaatje en met een gepolijste stempel. Met deze stempel worden slechts kleine aantallen geslagen. De munt is van zeer hoge kwaliteit, heeft een spiegelend effect en is erg kwetsbaar.
 
Bijzondere 2 Euromunten: Hier kunt u de bijzondere uitgaven van 2 euromunten van de diverse landen vinden. U moet dan denken aan 2 euromunten met een speciaal thema, gekleurd of verpakt in een coincard.
 
Bijzondere overige munten: Hier kunt u de bijzondere uitgaven van andere dan 2 euromunten, van de diverse landen vinden. U moet dan denken aan munten in zilver of goud of aan munten van 5 of 10 of een andere waarde in euro’s al dan niet verpakt in een coincard, blister of andere luxe verpakkingsmaterialen.

Losse munten: Hier vindt u speciaal gesorteerd de “moeilijkere” munten van de diverse landen.